Investeringskorting voor bedrijven

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven om investeringen te doen met deze nieuwe investeringskorting: de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Deze tijdelijke regeling stimuleert bedrijven ook in deze tijden om te blijven investeren in bijvoorbeeld nieuwe inventaris. Deze nieuwe regeling geldt voor investeringen in de boekjaren 2021 of 2022.

Om deze regeling te kunnen gebruiken moet de investeringsbeslissing zijn genomen na 1 oktober 2020, de volledige betaling moet plaatsvinden in 2021 of 2022 en er moet sprake zijn van een nieuw bedrijfsmiddel dat binnen 6 maanden in gebruik wordt genomen. Bij grote investeringen in een jaar is de korting tot € 5 miljoen 3,9%, daarboven 1,8%. Bedrijven kunnen de investeringskorting verrekenen met de af te dragen loonheffing.

Update 31 mei 2021:

De Europese Commissie zal de BIK-regeling waarschijnlijk niet goedkeuren. Daarom is deze regeling met terugwerkende kracht (tot en met 1 januari 2021) is ingetrokken. Je kan dus geen aanspraak meer maken op de BIK, ook als je reeds investeringen hebt gedaan. 

Investeringskorting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *